Skip to content

Povestea noastră

Cvartetul Fortissimi este unul dintre cele mai bine cotate cvartete tinere din România, aflat într-o continuă ascensiune, fiind format din muzicieni profesioniști, membrii ai Filarmonicii și Operei din Brașov. În prezent, Fortissimi participă constant la numeroase evenimente naționale și internațioanle, menționând “The Grand Ball of Princess and Princesses” Monte Carlo,Monaco; “Expoziția Mondială din Dubai” și Festivalul “Cerbul de Aur” Brașov.

Cei patru membri ai cvartetului s-au întâlnit într-o armonie excepțională în cadrul festivalurilor muzicale din Brașov, ca mai apoi să lege conversații și într-un final o prietenie frumoasă. Și cum fără sunet nu e nimic desăvârșit, au îmbinat această prietenie într-o muzică de ambianță sub un singur nume: Fortissimi

Fortissimi Cvartet Bio

Dăruirea lor, năzuința și respectul față de ceea ce fac le-au deschis orizontul spre o mare cunoaștere, astfel au prezentat cu aplauze și laude muzica pe care o dăruiesc tuturor și care pornește întâi și întâi din suflet apoi, pleacă spre instrumente, se lasă petrecută în ore de studiu și într-un final răsplata, prin zâmbetul afișat pe fața celor care îi ascultă cu drag și apreciază ceea ce fac.

Repertoriul este unul vast, cuprinzând mai multe genuri muzicale, de la muzica clasică la muzica de film, de la operă la valsul vienez, de la tango la cafe concert sau muzică tradițională la jazz, etc. Cvartetul Fortisimi se adresează unei game variate de evenimente: nunți – botezuri – recepții – petreceri private – conferințe – cocktail-uri – expoziții – spectacole, etc. Dacă îți dorești ca evenimentul tău să fie unul memorabil, Cvartetul FORTISSIMI, este alegerea ta!

Componență cvartet

Vioara I

Bogdan Alexandru Costache

Vioara I
Vioara II

Rodica Boldorea

Vioara II
Viola

Raluca Daniela Budeanu

Viola
Contrabas

Adrian Ioan Pintea

Contrabas

Bogdan Alexandru Costache

Vioara I

Bogdan Alexandru Costache a început să studieze vioara la vârsta de 4 ani îndrumat bunicul si tatăl său, concert maestru al Operei Brașov, iar la vârsta de 7 ani își face debutul ca solist alături de Orchestra Filarmonicii Brașov. De la debutul său, a susținut constant recitaluri camerale și concerte în calitate de solist pe numeroase scene naționale și internaționale din Europa, Rusia și Asia. 

A fost distins cu premii la numeroase competiții naționale și internaționale, printre care: Marele Premiu și Premiul I la Concursul Internațional de Vioară ’’Remember Enescu’’ (România), Premiul I la Concursul Internațional de vioară ’’Monterosa Kawai’’ (Italia), Premiul I la Concursul Internațional de Interpretare ’’Paul Constantinescu’’, finalist la Jeunesses International Music Competition, etc.

În 2011 a câștigat o bursă de studiu la celebra Royal Academy of Music din Londra, unde a studiat cu prestigiosul violonist român Remus Azoiței, iar în 2019 și-a finalizat studiile post universitare la Universitatea Transilvania – Facultatea de Muzică din Brașov.

Deși este tânăr, cariera lui este remarcabilă. A condus Orchestra Internațională de Tineret ’’CEI Youth Orchestra’’ și a fost concertmaestru și solist la Filarmonica privată din Hamburg ’’World Peace Philharmonic’’, cât și al celebrei Philharmonie der Nationen, condusă de maestrul Justus Frantz. Bogdan a primit invitația de a fi concertmaestru invitat al Filarmonicii din Arad și solist permanent în cadrul unei stagiuni.

În prezent este violonist la Filarmonica din Brașov și invitat permanent al celebrei ’’Vienna Strauss Philharmonic Orchestra’’ din Viena, Austria. Din 2022 este dirijor si solist violonist al orchestrei Opera Vox . Bogdan A. Costache a fondat și conduce în prezent cvartetul ’’Fortissimi”, cu care participă constant la numeroase evenimente naționale și internaționale, menționând ’’Marele Bal al Prinților și Prințeselor’’ din Monaco și Expoziția Mondială din Dubai.

Cariera solistică a tânărului violonist este în plină ascensiune fiind cotat printre cei mai buni violoniști români sub 30 de ani, cu prezențe constante și spectaculoase pe scenele de concert din Europa, Rusia și Asia.

 

Rodica Boldorea

Vioara II

Rodica Boldorea , născută în Ploiești, este o violonistă cu calități naturale deosebite. La vârsta de 6 ani a început să studieze vioara la Colegiul de Artă “Carmen Sylva” ,din orașul natal, la clasa prof. Adrian Ceapă, profesor care îi oferă îndrumare pe tot parcursul anilor de studiu.

Încurajată de acesta părăsește Ploieștiul în anul 2002 pentru a-și continua studiile universitare în cadrul Facultății de Muzică din Brașov sub îndrumarea profesorilor Valeriu Rogacev, Daniel Podlovski și Ilarion – Ionescu Galați.

Participarea la numeroase concursuri și olimpiade naționale au recompensat-o cu mai multe premii, totodată a fost implicată în diverse proiecte culturale derulate în Brașov, Ploiești și București, toate acestea confirmându-i munca susținută constant. În anul 2002 începe colaborarea permanentă cu Opera din Brașov, alături de care susține numeroase concerte și turnee internaționale.

În prezent este angajată ca și artist instrumentist în cadrul orchestrei Operei din Brașov și membră a cvartetul Fortissimi, cu care a cântat în cadrul unor concerte și evenimente importante atât în țară cât și în străinătate.

Raluca Daniela Budeanu

Viola

Raluca Daniela Budeanu este o tânără interpretă talentată cu o cariera în plină dezvoltare și cu o vastă experiență profesională. Născută în Arad a început studiul violei la Liceul de Arte “Sabin Dragoi” din Arad. Sub îndrumarea profesorilor săi a urmat cursurile Facultății de Muzică, din cadrul Universității de Vest din Timișoara, pe care le-a absolvit în anul 2009 la clasa profesorului Aurel Bădescu, iar mai apoi cursurile de master la clasa prof. Leona Varvarichi, în cadrul Universității Transilvania din Brașov, promoția 2020.

De-a lungul anilor a participat la diverse concursuri și festivaluri, atât naționale cât și internaționale.
In primăvara anului 2009 s-a angajat la Filarmonica de Stat Arad alături de care a susținut numeroase concerte și turnee internaționale ( China, Italia, Germania, Austria, Elveția, Franța, etc.). A participat la festivaluri și proiecte muzicale internaționale dintre care amintim celebrul Festival de Opera de la “St.Margarethen” din Austria.

În perioada 2012 – 2014 devine profesoară de violă la Liceul de Arte Sabin Drăgoi unde reușește cu succes să îndrume copiii talentați absolvenți ai secției de viola din cadrul Liceului de Arte ” Sabin Drăgoi” către filarmonicile din Arad, Timișoara și Oradea. De-alungul anilor a susținut recitaluri camerale in diferite formații: duo vioara-viola , viola -pian, cvartet de coarde și cvartet de coarde cu pian, acumulând o vastă experiență camerală.

Ca experiența profesională orchestrală, Raluca a colaborat cu renumite orchestre naționale și internaționale, dintre care amintim “Strauss Orchestra”, Europa Simfonie ” și celebra orchestră ‘World Peace Philharmonic” din Germania.

Începând cu anul 2015, este co-fondatoare al Cvartetului Fortissimi din Brașov, cu care susține constant recitaluri camerale continuându-și astfel dezovltarea carierei la cel mai înalt nivel. În prezent, Raluca este angajată ca și artist instrumentist în cadrul orchestrei Operei din Brașov și profesoară de violă la Liceul de muzică “Tudor Ciortea” din Brașov, unde primește constant laude deosebite pentru activitate și premiile obținute de elevii săi.

Adrian Ioan Pintea

Contrabas

Adrian Ioan Pintea este un tânăr talentat basist, născut în Brașov, România. A început studiul contrabasului la vârsta de 14 ani la Liceul de Muzică “Tudor Ciortea” din Brașov, sub îndrumarea prof. Hășfăleanu Iulian-Gabriel, profesor care îl îndrumă pe înreaga perioadă a liceului.

Adrian a participat la concursuri instrumentale locale cât și naționale, unde a primit mai multe premii, amintind Premiul I la Olimpiada Națională de la Sfântu-Gheorghe în anul 2014.

Începând cu anul 2015, Adrian își începe activitatea orchestrală fiind invitat ca și colaborator la Opera din Brașov, urmând ca din anul 2017 să devină colaborator permanent în orchestra Operei Brașov cât și a Filarmonicii din Brașov. Până în prezent a participat la numeroase turnee internaționale alături de Opera din Brașov (ex. Germania, Austria, Elveția, Ungaria, Italia. Etc.), de asemenea participarea la master-class-uri pentru contrabas cât și muzică de cameră, sunt prezențe constante în activitatea sa.

Începând cu anul 2015, devine membru permanent al Cvartetului Fortissimi din Brașov, cu care susține constant recitaluri camerale continuându-și astfel dezvoltarea carierei la cel mai înalt nivel. In anul 2021 se angajează la Opera din Brașov , iar în 2022 devine absolvent al Facultății de Muzică, din cadrul Universității Transilvania, Brașov. În prezent activează în orchestra Operei Brașov și urmează cursurile de master ale Universității Transilvania din Brașov, la clasa prof. Hășfăleanu Iulian – Gabriel.

×